הרבה אנשים מחליטים כיום לתת סיוע לניצולי שואה, אבל הם לא בדיוק יודעים למה לצפות או באיזה אופן לעשות את זה. הפתרון הוא להתייעץ עם גופי סיוע ועזרה ולברר מראש לגבי מידת ההתאמה של כל אפשרות למטרות ולדרישות שלנו. בראש ובראשונה, חשוב לבצע תיאום ציפיות בשביל להחליט באיזה מסלול לפעול על מנת להעניק סיוע לניצולי שואה.
למידע נוסף על סיוע לניצולי שואה לחץ כאן.
אפשרות אחת למשל היא לפעול במסלול סולידי של סיוע לניצולי שואה על בסיס תרומה כספית. זהו מסלול שמתאים להמון גברים ונשים בגילאים שונים שרוצים לתת סיוע לניצולי שואה, אבל לא יכולים להיות מעורבים פיזית או שאין להם זמן להתנדב. אפשרות אחרת היא כמעט הפוכה: גם מעניקים סיוע לניצולי שואה על בסיס שעות התנדבות ומעורבות בקהילה בלבד, משיקולי תקציב שלא מאפשרים להעביר תרומות וסיוע כספי.
מתי אפשר לתת סיוע לניצולי שואה?
הצורך של ניצולי שואה בכל סוג של סיוע שאותו אנשים אחרים יכולים לתת להם הוא קריטי. אפשר לזהות צורך כזה של סיוע לניצולי שואה בכל רחבי הארץ, לכל אורך השנה ובעיקר אצל קשישים שחיים לבדם. מן העבר השני, עולה לעיתים השאלה מה כן ניתן לעשות על מנת לתת מענה לדרישות וכדי לשלב סיוע לניצולי שואה בסגנון החיים שלהם.
מבחינת לוח זמנים, בדרך כלל יהיה עדיף לתת סיוע לניצולי שואה בתקופת החגים או בחורף. בתקופת החגים המון ניצולי שואה מרגישים לבד ולכן הסיוע יכול לשלב בתוכו בין התנדבות בקהילה לבין עזרה מעשית, בעוד בתקופת החגים הדגש הוא על תרומה כספית או העברת ציוד חימום, בגדים ועוד. בנוסף, ניתן להתייעץ עם ארגוני סיוע לגבי צרכי הנזקקים והחוסרים שלהם.