אחד היתרונות של מסלולי לימודי קולנוע הוא שניתן להתחיל אותם פחות או יותר בכל גיל. זה מתחיל למשל בגילאים צעירים מאוד, עם לימודי קולנוע שמשתלבים בלימודי בגרויות ואף בגילאי בית הספר היסודי, חטיבת הביניים והתקשורת בתיכון. לאחר מכן, ניתן לראות שילוב בין תכנים שונים של לימודי קולנוע במוסדות לימוד אקדמיים. בין לבין, יש גם לימודי קולנוע למבוגרים במוסדות פרטיים ובמכללות ברחבי הארץ.
הסיבה לכך שניתן ליהנות מהיתרונות השונים של לימודי קולנוע גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך היא ההתאמה שלהם לדרישות של קהל היעד. מסלולים של לימודי קולנוע למתחילים למשל יתאימו גם לצעירים וגם למבוגרים, כי הם לא דורשים רקע מוקדם. לעומת זאת, מסלולים של לימודי קולנוע למתקדמים בדרך כלל יהיו רלוונטיים לקהל יעד בוגר יותר – כי צריך להגיע אליהם עם ניסיון מסוים.
איך בוחרים מסלול של לימודי קולנוע?
היכרות עם המאפיינים השונים של מסלולי לימודי קולנוע מחייבת התאמה שלהם לדרישות של קהל היעד והלקוחות. כאן המטרה היא לבחור כל סוג של מסלול לימודי קולנוע לפי המטרות שמנסים להשיג, על פי המלצות שיש עליו מצד בוגרים או במידת הצורך גם לפי תחושת בטן. בשביל לבחור נכון מסלול של לימודי קולנוע וליהנות ממנו, צריך לבדוק איזה תכנים הוא כולל ולמי הוא פונה.
בנוסף, בחירה מושכלת של שירותי לימודי קולנוע נשענת בחלקה על שיקולים טכניים. חשוב לבדוק לדוגמא לא רק את ההתאמה של המסלול לצרכים הקיימים מבחינת תכנים, אלא גם את עלות שכר הלימוד ואת מספר ימי המפגשים בשבוע. לאחר מכן, ניתן גם לבחור מסלול של לימודי קולנוע אחרי שמגיעים לשיעור ניסיון ומתרשמים מהמתקנים ומהאופי של הכיתות.