נושאי הלימוד במסלולי קולנוע שייכים לחלק מעשי ולחלק תיאורטי. החלק התיאורטי מזין את החלק המעשי, במטרה לאפשר לבוגרי המסלולים להשתלב בצורה נוחה ככל האפשר בענף הקולנוע בתור יוצרים. השנה הראשונה של לימודי קולנוע מוקדשת בדרך כלל לרקע התיאורטי. זו השנה שבה לומדים על צילום ותאורה קולנועיים, סרטים קלאסיים, ז'אנרים בקולנוע וכן הלאה. בשנה השנייה לומדים על הפקת סרטי קולנוע ולאחר מכן גם מתייחסים להשפעת סרטים על החברה, התרבות, הפוליטיקה והכלכלה. במהלך השנה השלישית של לימודי תואר ראשון בקולנוע מצלמים סרט גמר ומקבלים ביקורת ומשוב.
למה כדאי ללמוד קולנוע?
יש הרבה סיבות שיכולות להוכיח למה כדאי ללמוד קולנוע. ראשית, חשוב לציין שמדובר על תחום דינאמי. שמשתנה כל הזמן. לימודים בתחום הזה מאפשרים לחובבי קולנוע לפתח קריירה בענף וגם לעצב את האופן שבו הוא ייראה בעתיד. שנית, הלימודים משלבים בין ההיבט התיאורטי והמעשי ולכן הם נחשבים מעניינים ומרתקים. כל סטודנט מביא את עצמו ללימודי הקולנוע וכך מפתח מחשבה ביקורתית ברמה גבוהה. כדאי ללמוד קולנוע על מנת לחשוף את הסודות מאחורי הסרטים המוצלחים וכדי להשיג דריסת רגל בשוק התקשורת. לימודי קולנוע מיועדים לקהל יעד מגוון ובין היתר נרשמים אליהם גם בעלי קריירות שרוצים לבצע הסבה או התמחות.
סוגי לימודים במגמות קולנוע
כמעט כל מוסד לימודים מציע מסלול שונה עבור לימודי קולנוע. באוניברסיטה מתמקדים בצד התיאורטי ומקנים ידע שמאפשר השגת תואר ראשון בקולנוע, בעוד במכללה משלבים את הקולנוע עם טלוויזיה ואמצעי תקשורת נוספים. לעומת זאת, במוסדות אחרים יכולים ללמד את הנושא כחלק ממסלול לקבלת תעודה מקצועית. אפשר גם לשלב לימודי קולנוע עם הוראה ולאחר מכן לעסוק בתחום בחטיבות ביניים או תיכונים.