טיפול בדיכאון הוא התנהגותי או רפואי?
אם אתם מחפשים מידע על טיפול בדיכאון, קודם כל חשוב מאד שתבינו היטב במה מדובר – הדיכאון נחשב למחלת הנפש הנפוצה ביותר בעולם כיום, ומוערך כי מיליונים לוקים בה או לקו בה בעבר. הדיכאון יכול להיות אפיזודה מסוימת, או שהוא יכול להיות חמור ולא לעבור כלל. חשוב להבין שלא לכל דיכאון יש גורם מוסבר, ולכן חשוב מאד לעבור קודם כל טיפול בדיכאון, ולא לנסות לחקור את המקורות אליו. אבל איזה טיפול בכלל יעיל נגד הדיכאון – התנהגותי או רפואי?
היסודות של הטיפול ההתנהגותי
ההנחה הבסיסית בנוגע אל טיפול בדיכאון שהוא התנהגותי, נובע מההנחה שאדם שנמצא במצב של דיכאון, יכול עדיין לתקשר עם סביבתו, ומשום שמדובר על מצב נפשי (גם אם הוא נובע משינויים כימיים בתוך הגוף) – הרי שניתן לשנות את ההתנהגות של האדם, לגורם לו להיות מודע אליה, ולסייע לו להתגבר על משברים שונים. כמובן שבתוך הטיפול ההתנהגותי יש מספר דיסציפלינות שונות באשר לדרכים הטובות ביותר לבצע את הטיפול כלפי האדם שלוקה בדיכאון.
ומה עם טיפול תרופתי?
טיפול בדיכאון שהוא תרופתי, מבוסס כמובן על תרופות נוגדות דיכאון. בניגוד למה שנהוג לחשוב, תרופות נוגדות דיכאון אינן פועלות כמו סמי מרץ. טיפול בדיכאון שהוא תרופתי יהיה יעיל בעצם רק למי שנמצא במצב של דיכאון – אדם רגיל שינסה לקחת את התרופה לא יחוש שום השפעה. חשוב לציין כי התרופות גם לעתים יוצרות לאדם המדוכא מודעות לדיכאון שלו – מה שדווקא מראה על התחלה של פתרון אפשרי.
והכי טוב לשלב
רוב המומחים כיום שעוסקים בתחום של טיפול בדיכאון – הן פסיכולוגים והן פסיכיאטרים, ממליצים לרוב על שילוב בין שני סוגי הטיפול. טיפול התנהגותי אשר מגובה בטיפול תרופתי, יכול להביא לתוצאות נהדרות. הטיפול המשולב יכול להוציא אנשים לחלוטין מתוך הדיכאון שבו הם שרויים, ואם מדובר על מצב שהוא קבוע – אזי להתמודד עם התופעה, ולסייע להעביר את המטופל למצב מאוזן נפשית, תוך מתן תמיכה חברתית הולמת למצבו.